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Dear MadamlSir,

In the present letter ICAC gives its view on the EFRAG position presented in your draft

comment letter on IASB's Exposure Draft ED12014/2 Investment Entities: Applying the

Consolidation Exception (Proposed amendments to IFRS 10 and lAS 28).

First of all, ICAC welcomes the IASB's initiative aimed to improve and c1arify the

application ofthe IFRS.

Nevertheless, we would like to highlight the following point: given that IFRS should be

endorsement to be adopted by the EU for implementation by the Member States, we

believe that EFRAG should also address not only a technical analysis of the proposed

standard, but also an analysis of compatibility with the EU accounting rules, especially

with the Accounting Directives, with a particular attention to this case on the

application of exceptions to the scope of consolidation. Thus, the possible concems that

may arise at the time of discussing the possible adoption of the standard by the

European Union would be anticipated.

For the sake of clarity we have included the IASB' s questions for respondents:

Question 1 - Exemption from preparing consolidated fmancial statements

The IASB proposes to amend IFRS 10 to confirm that the exemption from

preparing consolidated fmancial statements set out in paragraph 4(a) of IFRS 10

continues to be available to a parent entity that is a subsidiary of an investment

entity, even when the investment entity measures its subsidiaries at fair value in
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accordance with paragraph 31 of IFRS 10. Do you agree with the proposed

amendment? Why or why not?

We are in favour of requiring a parent, which is not an investrnent entity itself, to

consolidate the controlled entities that it holds through subsidiaries, especially in those

cases where the controlled entities are not investrnent entities, even in the case that the

parent entity itself is a subsidiary of an investrnent entity. Although regarding IFRS 10

paragraph 4 (a) (i) all its owners have been inforrned and have the possibility to object

to the not present consolidated financial staternents, the rest of stakeholders do not have

access to consolidated financial staternents.

In consequence, we do not support this exernption which would increase the scope of

consolidation exception.

Question 2 - A subsidiary that provides services that relate to the parent's

investment activities

The IASB proposes to amend IFRS 10 to clarify the limited situations in which

paragraph 32 applies. The IASB proposes that the requirement for an investment

entity to consolidate a subsídiary, instead of measuring it at fair value, applies only

to those subsidiaries that act as an extension of the operations of the investment

entity parent, and do not themselves qualify as investment entities. The main

purpose of such a subsidiary is to provide support services that relate to the

investment entity's investment activities (which may include providing investment-

related services to third parties). Do you agree with the proposed amendment?

Why or why not?

Yes, we agree with the proposed arnendrnent.

Question 3 - Application of the equity method by a non-investment entity investor

to an investment entity investee
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The IASB proposes to amend lAS 28 to:

(a) require a non-investment entity investor to retain, when applying the equity

method, the fair value measurement applied by an investment entity associate to its

interests in subsidiaries; and

(b) clarify that a non-investment entity investor that is a joint venturer in a joint

ven tu re that is an investment entity cannot, when applying the equity method,

retain the fair value measurement applied by the investment entity joint venture to

its interests in subsidiaries.

Do you agree with the proposed amendments? Why or why not?

We agree with EFRAG's view in the sense we support the proposal regarding the

application of the equity method by a non-investment entity investor to its investment

entity associate, but we do not see conceptual reason to require the equity method

differently to joint ventures in the cases addressed in the ED.

In consequence we also disagree with the IASB' s proposal regarding the application of

the equity method by a non-investment entity joint venture to its investment entity joint

venture.

Please don't hesitate to contact us ifyou would like to clarify any point ofthis letter.

Yours sincerely,

Ana M" Martínez-Pina (Chairman ofICAC)
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